Structuur in je systemen

Snel in actie? We kunnen ook per project jouw bedrijf (re)organiseren

Mis jij het fundament voor je groei?

Wil je opschalen, doorgroeien of jezelf meer vrij spelen in je bedrijf? Ben je financieel vrij, maar word je sterk beknot doordat eigenlijk alles nog steeds van jou afhangt?

Dat is niet alleen heel herkenbaar; het is ook pijnlijk. Juist als jij één van die ondernemers bent die gewoon geweldig lekker draait. Zéker als jij volop energie haalt uit die volle agenda, leuke klanten en mooie resultaten!

Ik veronderstel dat je twee ton omzet draait, of meer. En dat je goede mensen om je heen hebt verzameld, misschien ook al een eigen Virtueel Assistent of Virtueel Professional.

Maar wat mist er dan nog? Wat moet je doen om echt naar ‘the next level’ te komen?

Dáár heb je een Virtueel Business Manager voor, zoals ik.

Wat kan ik voor je doen?

Ik kan je helpen om:

  • de fundering te bouwen die zichzelf in balans houdt
  • in kaart te brengen wat er geautomatiseerd kan worden
  • structuur te brengen in je systemen zodat alles samenwerkt
  • je werkzaamheden zo te organiseren dat je méér kunt uitbesteden
  • jou helpen met het creëren van rust, ruimte en richting in je werkweek
  • je team aan te sturen, te managen zodat jij tijd heb voor je klanten, diensten en strategie

Wat levert je dat op?

Rust. Vrijheid. In je hoofd én in je agenda.
Tijd voor je klanten, focus!

Want als je groeit, kom je op een punt dat het teveel wordt voor jou alleen.
Dan mis je een bedrijfsleider, manager of compagnon die het operationele gedeelte deels voor je kan overnemen en het team aanstuurt. Of je business verder kan inrichten, zodat het als vanzelf loopt.

Dat kan ik dus voor je doen.

Op die manier ben jij niet langer ad hoc bezig, maar lekker georganiseerd.
Je bespaart tijd doordat je zoveel mogelijk standaardiseert en automatiseert en het team niet zelf hoeft aan te sturen.
En je krijgt er continuïteit van in je bedrijf, en consistentie in je uitstraling.

En ook fijn:
je hoeft niet alles meer te onthouden omdat je het uitwerkt op schrift en kunt overdragen. Alleen al de rust die dát geeft.

En mocht je nog niet de juiste A-players in je team hebben, dan kan ik je helpen met het samenstellen van je eigen team.

Wat stel ik voor?

Is dit iets wat je aanspreekt? Laten we dan eerst telefonisch even aftasten of we inderdaad op één lijn zitten.

Jouw voordeel:

In dit programma ga ik voor langere tijd met je samenwerken, maar pakken we project voor project op. Zo blijft het behapbaar, pakken we één voor één de dingen op en bepaal je zelf het tempo van je groei en je investeringen.
Dit is dus ideaal als je bijvoorbeeld trainer, coach of opleider bent en je wilt éérst de investeringen op een nieuwe dienst terugverdienen voordat je het volgende aanpakt. Denk aan het opzetten van een online leeromgeving, of het geven van trainingen in grotere groepen, waardoor je marketingactiviteiten ineens meer aandacht vragen dan je tot op heden gewend was.

Deze klanten waren heel enthousiast:

“Op een gegeven moment besloot ik dat ik echt naar een volgend niveau wilde als businesscoach. Ik ben zo blij dat ik toen deze stap heb gezet ! Het is heerlijk om niet meer alles zelf te hoeven doen, te kunnen sparren en een stok achter de deur te hebben. Er is veel meer consistentie is op het gebied van mijn marketing en ik kan in mijn bedrijf veel sneller schakelen. Dat heeft er mede toe geleid dat ik vorig jaar een ton omzet heb kunnen draaien!”
Lisette Tol

Lisette Tol

“Miranda heeft mij ondersteund door meer structuur te vinden en creëren, waardoor het team nu veel beter functioneert dan hoe het deed. Zaken zijn nu nog meer geautomatiseerd en processen zijn helderder vastgelegd, zodat het ook minder persoonsafhankelijk is wie iets oppakt. Ook is het fijn om met Miranda van gedachte te wisselen, over strategie te sparren en haar frisse ideeën te horen over het steeds verbeteren en vergroten van dat wat staat”.
Naomi Dessaur

Dessaur Trainingen en Naomi Maakt Bespreekbaar

“Ik voel me bevoorrecht en heel blij met Miranda. Ze is zeer gestructureerd, nuchter, no-nonsense en accuraat. Ze is zeer goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en anders weet ze anderen die dat zijn. Ze denkt op een plezierige manier mee en denkt vooruit, ze helpt me te plannen en op tempo te blijven of volgende stappen te zetten. Ik kijk altijd uit naar ons wekelijks overleg via Skype!”
Sietske de Haan

Sietske de Haan Retraites en Coaching

Dit zou ik voor je kunnen doen:

Systematiseren van de dagelijkse operatie:
Denk aan het opzetten en inrichten van: een digitaal archief, emailbeheer, agendabeheer en urenregistratie, planning en prioritering..

Standaardiseren van het proces rondom levering van je dienst of product: 
Zet de organisatorische kant op papier en besteed uit wat anderen kunnen doen, bijvoorbeeld uitleveren, klantenservice of nazorg.

Begeleiden naar grip op het jaar en richting in de werkweek:
Creëren van rust, ruimte en richting in je werkweek. Slimmer werken, efficiënter werken. Grip krijgen op hoe je werkt en hoe je richting aan je werkweek geeft. 

Bij dit alles hoort natuurlijk ook het aansturen en instrueren van jouw eigen teamleden waar nodig.

Wat is er anders dan een businesscoach?
‘Of ben je een businescoach geworden?’, vragen mensen me soms. Nee, dat dus niet. Een businesscoach is jouw stok achter de deur, maar ik vertaal jouw gestelde doelen ook in operationele acties. Bij een businesscoach moet je het zelf doen.
En het verschil met een VA?
Dat werk deed ik voorheen en is puur uitvoerend gericht. Nu, als VM, kijk ik breder, denk ik strategisch met je mee en help ik je om de lijn uit te zetten voor de langere termijn. Als het op uitvoeren aankomt, besteden we veel werk gewoon weer uit aan je eigen VA’s of ik regel het zelf met behulp van mijn eigen team.
Wat is het verschil met je derde aanbod, de focus op groei?
Dat zit hem vooral in de werkwijze. Bij Focus op groei is het hele fundament al (grotendeels) gebouwd en lopen heel veel zaken geautomatiseerd door. Mijn bijdrage is dan tweewekelijks of maandelijks met jou de vinger aan de pols houden, nieuwe plannen maken, uitzoeken, opzetten en het aansturen van het team. Maar het fundament stáát. Dit aanbod, wat je nu leest, is meer gericht op projecten. Zodat je stap voor stap dat fundament opbouwt. Dat kan snel en intens met veel inzet van ons allebei, of uitgesmeerd over een langere termijn maar wel gericht op één specifiek onderdeel, niet alles tegelijk.
Hoe werkt het?
Dit is maatwerk, dat is duidelijk. Aan de hand van een telefonische kennismaking bepalen we of we met elkaar gaan werken. De eenmalige planningssessie ‘Plan je business’ is trouwens ook een mooie aftrap!
Daarna gaan we om tafel om jouw wensen te bespreken. Ik maak een offerte en aan de hand daarvan bepalen we welke delen we gaan uitvoeren, en op welke termijn. Vanaf dat moment betaal je mij maandelijks een vast tarief voor de duur van het project.
Moet ik namens jou taken uitbesteden aan andere experts?

Als business manager kan ik zowel interne als externe teamleden aansturen. Indien er een expert ingehuurd moet worden zal de expert de factuur rechtstreeks naar jou sturen. Is het project opgetuigd en loopt alles? Dan bekijken we dan of we direct het volgende aanpakken, of dat we het contract even opzeggen. In principe heb je altijd een maand opzegtermijn, maar ik zorg dat we beiden goed weten wanneer een project op zijn einde loopt.

Is dit ook voor starters?
Ja, zeer beslist. Als je het budget hebt om direct te investeren in een solide fundering voor je bedrijf, het automatiseren en je mist de kennis om het zelf te doen, dan geef je je bedrijf meteen een ijzersterke start door het zo aan te pakken. Bestaande bedrijven zijn meestal opgebouwd in de periode dat zelfs een VA amper nog bestond, dus de voorsprong die jij neemt met een Virtueel Manager als ik, kan jou echt een kickstart geven. Samen met jouw of mijn team zorgen we voor de gehele implementatie.

Twijfel je?

Weet je niet zeker of het iets voor je is?
Als je twijfelt over mij, bel dan voor een telefonische kennismaking. Inplannen kan nu al.

Ben je er niet zeker van wát je wilt opschalen, en hoe?
Dan is de online samenwerking in ‘Plan je business’ een fijne eerste stap waardoor je meteen rust in je hoofd creëert. Hier vind je de details.