Focus op groei

Zoek jij een business guide, een sparringpartner die je helpt je bedrijf te laten groeien?

Wil jij continuïteit in je operationele zaken?

Ben jij eraan toe om jezelf meer vrij te spelen? Of wil je nóg verder groeien en realiseer je je dat je dan nog meer moet vertrouwen dat het bedrijf met je meebeweegt? Heb je al een team om je heen, maar mis je nog een sparringpartner op strategisch niveau en reguliere basis? Of heb je misschien nog niet de juiste professionals in je team?

Dan kán ik me voorstellen:

 • Dat je baalt omdat je steeds meer van je vrijheid inlevert om alle ballen hoog te houden
 • Dat je ongemerkt behoorlijk wat uren stopt in het aansturen van anderen waardoor ideeën op de plank belanden
 • Dat je financieel behoorlijk vrij bent, maar dat je daar in de praktijk weinig van merkt omdat je dagen propvol afspraken zitten.

Je kunt natuurlijk zelf een stapje terug doen. Iets inkrimpen, iets minder diensten aanbieden of iets minder trainingen doen. Zodat het áchter de schermen ook lekker loopt en jij je woorden kunt waarmaken.

Maar ja.

Word je daar blij van?

De meeste ondernemers die op mijn pad komen en al gewend zijn aan (virtuele) teams en businesscoaches, willen die stap terug niet.
Je wilt juist doorgroeien, je hebt de smaak te pakken!
Het enige wat je mist is iemand die naast je staat om mee te sparren, om advies kan vragen, je aanmoedigt, kortom iemand die je ondersteunt in de groei van je business. Zodat jij weer grip krijgt op je eigen agenda en het bedrijf ook doordraait als jij er niet bent. Dát is vrijheid!

 

Het grote voordeel van een Virtueel Business Guide:

Met mij als ondersteuner krijg je continuïteit in je bedrijf. Je opereert minder ad hoc, en vaker vlekkeloos.
Want dat is wat je wilt: wél groeien, maar zeker ook die kwaliteit vasthouden waarmee je tot hier bent gekomen.

 Ik ben er bijvoorbeeld voor:

 • Het sparren over verbeteringen, nieuwe diensten, groei.
 • De vertaling van plannen en projecten naar uitvoering, zorgen dat het gedaan wordt.
 • Het strak houden van de planning en vasthouden aan het omzetdoel.
 • Het blussen van brandjes die nu eenmaal ontstaan als je uitbesteed.
 • Zorgen voor een fundament voor groei door samen structuur aan te brengen in je systemen.

Weet je nu al vrijwel zeker dat je dít nodig hebt? Dan mag je ook nu direct contact met mij opnemen voor een kennismaking.

Deze week nog?

Hoe vaak zou je willen?

Door wekelijks of tweewekelijks via Zoom te overleggen volgens een vaste agenda, pin ik jou vast op de rode draad. Prima als jij je tussendoor in je enthousiasme in nieuwe dingen stort, maar die rode draad moet wél doorlopen om je continuïteit te handhaven.

Resultaat:

Dat overleg geeft jou focus.

En het geeft jou rust.

Doordat je weet wat jou te doen staat, wat ik ga doen en wat anderen doen. Het gevoel dat alles doorloopt en dat er geen mensen dingen zitten te doen die je ‘eigenlijk’ al lang had moeten automatiseren.

Het gaat niet om bezuinigen, wel om efficiënt werken. Zodat je geld vrijmaakt voor nieuwe investeringen.

Wanneer is dit iets voor je?

Ondernemende professionals met een visie zijn toe aan een sparringpartner en ondersteuner als hun bedrijf de eerste fases van bestaansrecht en opbouw heeft gehad. Je diensten staan, je omzet is prettig en je wilt méér, omdat je bezig wilt zijn met je passie. Je wilt bijvoorbeeld;

 • Nieuwe diensten uitrollen
 • Meer tijd kunnen besteden aan je klanten
 • Of jezelf verder ontwikkelen

‘Ze doet handige voorzetjes op mails, teksten en processen

“Door haar deskundigheid en kennis van zaken heeft Miranda alles heel snel kunnen overpakken toen mijn vorige VA plotseling moest stoppen. Wat was dat een opluchting! In korte tijd is mijn bedrijf hard gegroeid, en ik heb nog mooie plannen waarin ik extra slagen kan maken nu Miranda vanuit een managementrol meekijkt. Ze doet handige voorzetjes, maakt marketing- en salesflows, denkt mee over welke programma’s wanneer handig zijn, zet van alles klaar en regelt alles op de achtergrond. Dat scheelt mij veel tijd waardoor ik de handen vrij heb om de dingen te doen waar ik goed in ben en verder mee door kan groeien.”

Marja Boxhoorn

Autismecoach

‘Dankzij Miranda kan ik mij volop richten op de volgende stap met mijn bedrijf’

“Ze werkt secuur, professioneel, klantgericht en wat ik heel fijn vind: ze begrijpt helemaal waar we mee bezig zijn. Met vol vertrouwen kan ik de zaken aan haar overlaten. Ze communiceert namens mij met mijn klanten en weet ook precies wanneer het belangrijk is dat ik dit zelf doe. Daarnaast werkt ze mee aan die volgende stap. Het uitwerken van processen, aansturen van de andere teamleden, online tools toepassen, etc. waardoor ook zij naar een volgende level kan stappen, maakt dat we in een hele korte tijd enorm gegroeid zijn. Nu kan ik nog meer aan haar overdragen. Het mooie van Miranda is dat ze een nuchtere inslag heeft, vriendelijk en doortastend is en ze durft te doen”.

Petra Fehring

Academie voor Virtueel Professionals

“Miranda heeft veel processen neergezet die ik nu kan toepassen bij elk nieuw product dat ik lanceer. Daarnaast zijn ook de marketingdoelen en -agenda helder opgezet zodat ik precies weet hoe ik strategisch met mijn tijd om moet gaan. Ook heb ik nu een stapel tools om in te zetten wanneer ik deelprocessen uit handen wil geven, zoals het organiseren van een lancering en de social media daaromheen. Heerlijk die rust en het vertrouwen binnen je eigen bedrijf! Miranda is echt een rots in de branding. Zij denkt mee met de doelen die we nog kunnen halen binnen de verschillende trajecten en wijst mij op nog na te komen afspraken. Zij heeft plezier in het spel van ondernemen en dat is aanstekelijk. Daar hou ik van! Haar rustige doch scherpe aard is fijn om mee samen te werken. De vanzelfsprekendheid waarmee ze processen oppakt geeft mij het vertrouwen om te groeien. Ik kan Miranda de Groot zeker aanbevelen, omdat zij erg prettig is om mee samen te werken, niet bang is om nieuwe tools eigen te maken en direct in te zetten, je bedrijf poten geeft om lange afstanden mee te gaan lopen en echt meerwaarde voor je bedrijf neerzet. Een teamplayer met een scherpe blik.”

Charlotte van der Heiden

Artcore Business

Hoe werkt het?

Focus op Groei is een samenwerking die we voor langere tijd aangaan, maar het contract is uiteindelijk gewoon per maand opzegbaar.

Het eerste contact is telefonisch of online via Zoom. Als het lijkt te klikken, spreken we ergens af voor een verdere persoonlijke kennismaking, bij voorkeur in de regio Friesland (Leeuwarden), maar online via Zoom is uiteraard ook mogelijk om reistijd en het milieu te sparen. Hebben we er een goed gevoel bij, dan gaan we samenwerken.

We starten de samenwerking met een dagdeel Plan je business of Quickscan je business. We spreken elkaar vervolgens wekelijks via Zoom om de voortgang van je bedrijf te bespreken, zodat we eventueel kunnen bijsturen. Ik hou zicht op onze doelen en afspraken.

Eens per kwartaal hebben we een live-meeting waarbij we terugkijken naar het afgelopen kwartaal en plannen voor het volgende kwartaal. Klinkt suf, maar werkt echt heel verhelderend en geeft een boost aan nieuwe energie!

Heb je er nu al zin in?

Kun je niet wachten? Is dit precies wat jij nodig hebt om de boel wat losser te kunnen laten en zelf meer te genieten?

Is deze stap te groot?

Wil je liever eerst overzicht in alle dingen die jij nog wilt opstarten om jouw doelen voor dit jaar te realiseren? Of heb je nog teveel gróte projecten liggen die van A tot Z moeten worden opgebouwd voordat je het kunt hebben over continuïteit? Dan kun je ook kleiner beginnen met een dagdeel samenwerken via Plan je business, of eerst per project structuur aanbrengen in je systemen. Neem gerust contact met mij op om te overleggen.