Of je nu aan het begin van het jaar staat of halverwege het jaar. Het is altijd goed om een lijstje te maken met jouw visie en doelen voor dit jaar. Misschien zelfs wel een lijstje met doelen voor de komende 5 of 10 jaar.

Met dat lijstje bepaal jij waar jouw focus en energie voor dit jaar naar uitgaat.
En alles wat daar niet aan bijdraagt is dus eigenlijk een NO GO.

Maar nu je dat lijstje met doelen hebt gemaakt, komt de vraag, hoe ga je ze behalen?

Ik geeft je graag een aantal tips om op koers te blijven:

1. Zorg voor inspiratie

Zorg ervoor dat je voldoende inspiratie hebt. Laat je inspireren door anderen, door je werkomgeving of wat voor jou maar inspirerend werkt.
Inspiratie zorgt er voor dat je in beweging wil komen en dat je vooruit wil gaan.
Dat je gaat ontdekken.
Het geeft je ook positieve energie want het stimuleert je lerend vermogen. Het zorgt ervoor dat je focus en motivatie hebt om ervoor te gaan. Voor welke uitdaging je dan ook staat.

2. Plan de uitvoering, plan je doelen

Nu je geïnspireerd bent, je vol energie zit en de motivatie hebt om ervoor te gaan, moet je ook daadwerkelijk stappen gaan zetten.
Dat doe je door allereerst je businessmanager erbij te betrekken en samen te kijken naar de haalbaarheid en de vertaling van doel naar realisatie.
Want wat betekent dit voor je business, de financiën (opbrengsten en kosten), je eigen planning, inzet van je team etc.

Als je dit helder hebt wordt het zaak om je team erbij te betrekken en je doelen op te knippen in kleinere subdoelen en bijbehorende stappen om die doelen te bereiken.
(Sub)doelen en mijlpalen worden gepland en wekelijks gemonitord en besproken met het team. Een projectplanning zorgt ervoor dat iedereen weet wanneer wat gedaan en opgeleverd moet worden.

3. Vier successen

Nu iedereen in het team zo hard aan het werk is om de doelen te bereiken, is het goed om af en toe stil te staan, samen met het team, bij goede gebeurtenissen. Het gevoel wat je krijgt, iedere keer als je het succes van een prestatie viert, wil je blijven herhalen. Je kan je brein trainen dat succes een beloning waard is waardoor je er meer van wil en hard blijft werken.
Door te beseffen dat je een mijlpaal hebt bereikt en dan groeit in je persoonlijke ontwikkeling, geef je dit soort momenten een plaats. Het wordt dan iets bijzonders.

Heb jij jouw lijstje met doelen bij de hand? En bespreek je die regelmatig met je business manager en team? Kijken naar waar je staat en wat er nog moet gebeuren?

Extra tip: Voor sommigen ondernemers werkt het ook goed om doelen af en toe te visualiseren. ?

Heel veel succes, en vergeet niet, als een van je subdoelen het aanhaken van een business manager is, plan dan gerust een groeigesprek met mij in via deze link of stuur een mail naar contact@degrootbusinessmanagement.nl

 

Heb je mijn andere blogs al gelezen? Je vindt ze hier