Als je schoolgaande kinderen hebt, zoals ik, is het natuurlijk altijd fijn om in de vakanties bij je kinderen te kunnen zijn. Samen te genieten van een paar dagen of weekje vrij.

Maar wat als jij een weekje of meer vrij neemt? Wat gebeurt er dan in je bedrijf. Wat stagneert, wat blijft liggen?

Een vakantie is het beste moment om de gezondheid van je bedrijf te testen. Je fundering, je systemen en je team te testen.

Want hoe loopt de business door, ook al ben jij er niet? Hoeveel van het werk IN je bedrijf is nog van jouw input en uitvoering afhankelijk?

Veel ondernemers zijn nog steeds volop IN hun bedrijf aan het werk.
Mails van klanten beantwoorden, telefoon beantwoorden, vragen van teamleden beantwoorden zodat zij verder kunnen, last minute content aanleveren etc.

Dus mijn vraag aan jou: Wat gebeurt er met de continuïteit van je business als jij er niet bent? Wat blijft er aan werk liggen, wat voor achterstand bouw je op en wat loop je evt. mis aan omzet?

Wat gebeurt er met het team, met de systemen? Welke problemen ontstaan dan?

Zodra je dit hebt getest, breng dan zo snel mogelijk in kaart welke problemen er zijn ontstaan en ga aan de slag om ervoor te zorgen dat jouw business ook zonder jou doorloopt.

Want jij verdient net als iedereen een zorgeloze vakantie. Tijd om offline te zijn en quality time voor je gezin, familie en vrienden.

Herken jij jezelf in het verhaal? Heb jij behoefte aan meer structuur in je business en wil je weten wat ik daarin voor jou kan betekenen? Lees dan hier verder of neem direct contact met mij op via contact@degrootbusinessmanagement.nl

Heb je mijn andere blogs al gelezen? Je vindt ze hier