Voor de meeste ondernemers, in ieder geval die met schoolgaande kinderen, leef of werk je misschien wel van schoolvakantie tot schoolvakantie. Bij mij staan schoolvakanties in ieder geval duidelijk in de agenda. 
Voor mij is vakantietijd een moment om mij te laten inspireren. Door boeken te lezen, podcasts te luisteren, ideeën verder uit te werken.
Kortom een moment om je bedrijf en je diensten weer eens onder de loep te nemen. Wat ga ik na de vakantie anders doen, welke nieuwe diensten ga ik ontwikkelen, hoe kan ik nog efficiënter werken etc.

En steevast zijn er ideeën die op de plank blijven liggen omdat het aan tijd ontbreekt om ze verder op te volgen.
Of omdat er niemand is die je accountable houdt of met je mee kan denken. Je verliest jezelf weer in de waan van de dag. De lopende zaken vergen jouw aandacht etc. En daardoor blijven sommige acties lang op je to do lijst staan. De timing is niet goed of je weet niet goed waar te beginnen.

Herkenbaar?

En hier komt een voordeel van werken met een virtueel manager, ook wel online business manager genoemd, om de hoek kijken.

Een online business manager helpt met het verder onderzoeken en uitwerken van je ideeën. Is je idee haalbaar? Zowel in uitvoering als in tijd? Wat gaat het kosten en wat moet het opleveren? Allerlei vragen die je samen met de business manager onderzoekt.
Vervolgens kan de business manager een plan van aanpak maken, een project opstarten en coördineren om je idee verder uit te werken.
Een business manager houdt je accountable. En zorgt ervoor dat jij niet alles zelf hoeft te doen, maar haakt de juiste personen aan voor de uitvoering.
En dat kunnen jouw eigen teamleden zijn, maar ook die van de business manager zelf.

En zo zorg jij ervoor dat jouw ideeën niet op de plank blijven liggen maar opgepakt worden. En zorg je tevens voor rust en focus in je eigen werk.

Herken jij jezelf in het verhaal? Heb jij behoefte aan een sparringpartner, een virtueel business manager om jouw idee tot uitvoer te brengen?

Neem dan contact met mij op via contact@degrootbusinessmanagement.nl 
Of plan een afspraak in via  via deze link.

Heb je mijn andere blogs al gelezen? Je vindt ze hier