Waarschijnlijk herken je het wel. Als succesvolle ondernemer zit je als het ware op een rijdende trein die niet meer te stoppen is. Je hebt een grote verantwoordelijkheid. Naar je klanten, je team, jezelf…. En dat kan enorm belastend voelen. Je voelt je misschien wel overweldigd door een continue (werk)druk. Door het gevoel wat er allemaal moet.
  • De vele acties
  • De verschillende deadlines
  • De vele projecten
  • Je omzetdoel halen
  • Beloftes waarmaken
En, believe it or not…. Het werk is nooit af. En dat betekent dat je bijna geen tijd hebt om een adempauze te nemen. Of om even te relaxen.

Want het een is nog niet af en het volgende moet al weer.
Je business draait door.
Je team moet aangestuurd worden.
Continu werken aan zichtbaarheid. Werven van klanten en lanceren van diensten. Op hoog niveau leveren en presteren.

Als virtueel of online business manager kan ik je hierbij helpen. Helpen om het weer draaglijk te maken en je lucht te geven.
Zodat jij je kan focussen op hetgeen wat jouw aandacht echt nodig heeft.
Wat jij het allerliefste doet.
Je droom verwezenlijken.
Het realiseren van jouw doel.

Het samenwerken met een virtueel business manager heeft zo zijn voordelen. Ik noem er drie:

1. Je hebt een sparringpartner
Ik ben er om met jou te sparren over zaken. Door hardop je ideeën uit te spreken, iemand te hebben die met je meedenkt en zaken af te stemmen, waarbij ik reageer vanuit mijn visie, maakt dat jij makkelijker besluiten kan nemen.

2. Van idee naar uitvoering
De ideeën en visies die jij als ondernemer hebt en de mogelijkheden en kansen die jij ziet, moeten echter wel uitvoerbaar zijn. Die stap van visie naar uitvoering kan een hele grote zijn. Jouw ideeën moeten vertaald worden naar concrete stappenplannen om het uitvoerbaar te maken. Want soms bedenk je iets maar weet je niet of het technisch haalbaar is. En daar kan een virtueel business manager je bij helpen.

3. Het managen van het team
Nu het concrete stappenplan er ligt, moet het team aangestuurd worden. Moeten projecten gemanaged worden. Moet ieder teamlid weten wat er van hem of haar verwacht wordt willen we vooruitgang boeken. Typisch een taak voor de business manager.

Het samenwerken met een virtueel business manager heeft zo zijn voordelen

Zijn er dan geen aandachtspunten? Jazeker wel… Uit ervaring kan ik je zeggen dat wanneer ondernemers een idee, kans of mogelijkheid zien, willen ze gelijk kunnen doorpakken. Maar doordat je met een team werkt, kan dat de snelheid belemmeren. Waarom?
  • Omdat het team niet fulltime voor je werkt.
  • Omdat je werkzaamheden in de uitvoering niet zelf doet. Die heb je uitbesteed aan je team.
Maar door even op de rem te trappen en het te bespreken met je virtueel business manager, door tijd te nemen om goed over de zaken na te denken en een plan te maken, is de kans groter dat je de juiste keuzes maakt. En kan je prioriteiten stellen. En dat zorgt uiteindelijk weer voor rust en focus. Zowel bij jou als ondernemer als bij het team. Herken jij jezelf in het verhaal? Heb jij behoefte aan een sparringpartner, een teammanager? Stuur dan een mail naar contact@degrootbusinessmanagement.nl of boek een skypegesprek in via deze link.