Eindelijk, vakantietijd! Voor de een is die al begonnen of begint die binnenkort en voor de andere is het nog even wachten.
Ik heb mezelf dit jaar ook vrij gegeven. Elke schoolvakantie plan ik zelf ook vrij. Niet zes weken, maar vier. Vrij van de dagelijkse werkzaamheden voor mijn klanten. Heerlijk!

En dat is het mooie van ondernemerschap. Zelf bepalen wanneer je vrij neemt.
Natuurlijk moet daar wel wat voor geregeld worden, maar de vrijheid die je hebt om zelf je werkdagen en werktijden te bepalen is onder andere waarom ik ondernemer geworden ben.

Maar aangezien ik niet het type ben om de hele dag maar op de bank te hangen en niets doen, is vakantie voor mij, naast een mooi moment van ontspanning en quality time met familie, ook een moment om AAN mijn bedrijf te werken.
Mijn doelen er weer even bij te pakken en te kijken waar ik nu sta.
Na te denken over wat ik in de komende maanden nog wil gaan doen.

En vaak begint dat met tijd nemen om me te laten inspireren.
Door boeken te lezen, podcasts te luisteren. Bijvoorbeeld boeken voor persoonlijke ontwikkeling of podcasts van andere inspirerende ondernemers.
Maar de vakantie geeft mij vooral de mogelijkheid om tijd te nemen om vanuit een ander perspectief naar mijn bedrijf te kijken.

Herkenbaar?

Maar wat zijn dan zoal acties die je kunt doen in je vakantie? Ik heb een aantal tips voor je op een rij gezet. Ongetwijfeld kan je er zelf ook nog een aantal bedenken, maar deze staan in ieder geval bij mij op het lijstje.

10 tips om in de vakantieperiode te werken AAN je bedrijf:

✔ Evalueren financieel plan. Waar sta je met je bedrijf? Welke doelen heb je bereikt en zit je nog op koers met je bedrijf?  Ga je bijstellen en zo ja hoe? ✔ Evalueren van je eigen diensten. Wat kan beter? Wat ga je anders doen? ✔ Nieuwe diensten ontwikkelen. ✔ Kijken hoe jij, waar mogelijk, nog efficiënter kunt werken door te systematiseren en automatiseren. ✔ Testimonials opvragen. Video testimonials en/of geschreven testimonials. ✔ Website bijwerken. Zijn de teksten nog actueel? ✔ Blogs in het vooruit schrijven nu je weer inspiratie hebt. ✔ Werken aan je zichtbaarheid. Marketing en content kalender aanvullen/bijwerken. ✔ Administratie bijwerken, mail en opslag opruimen/opschonen. ✔ Welke training ga je zelf nog volgen? Gericht op vaardigheden leren of persoonlijke ontwikkeling? Welke acties staan er bij jou op het lijstje? Wat ga jij deze periode doen in het kader van werken AAN je bedrijf? Heb jij nog tips voor mij? Ik lees ze graag in de comments onder het blog. Voor nu een fijne vakantie gewenst!