Als high-end ondernemer weet je hoe belangrijk het is om een goede fundering te hebben in je bedrijf. Dat je pas kunt groeien met je bedrijf naar the next level als je goed werkende systemen hebt in je bedrijf.
  • Zodat jij tijd kan besparen.
  • Er minder fouten in het proces zitten.
  • Je het wiel niet telkens opnieuw hoeft uit te vinden.
  • Je geld bespaart
  • En je uiteindelijk tijd hebt om te werken aan je strategie, nieuwe diensten en te werken aan die next level.
Een systeem bestaat uit 3 onderdelen:
  1. Het proces
  2. De tools
  3. Het team
Vandaag sta ik stil bij het team.
Want wat ik uit de markt hoor is dat high-level ondernemers die online ondernemen steeds meer virtuele experts zoeken. Er is steeds meer vraag naar virtuele professionals met kennis van online ondernemen, online marketing. Die zorgen dat de ondernemer vrijgespeeld wordt van taken die juist bij een Virtueel Professional horen. Zodat de ondernemer zich kan richten op bedrijfsgroei, de next level. Maar dat diezelfde ondernemer ook behoefte heeft aan een sparringspartner die mee kan denken over de visie en strategie van het bedrijf én het virtuele team kan aansturen. Zodat de ondernemer ook daarin wordt vrijgespeeld. En dan hebben we het over bijvoorbeeld een virtueel business manager als rechterhand, als sparringspartner en teammanager. Ondernemers willen iemand die naast hen staat en aan wie ze af en toe de teugels kunnen overgeven. Zodat alles gewoon doordraait en zij niet direct gemist worden. Ondernemers willen groeien naar the next level maar zeker ook die kwaliteit vasthouden waarmee ze tot hier zijn gekomen.
De virtueel business manager kan de ondernemer helpen met het samenstellen van een team. Werk je high-level, dan wil je ook een team met de juiste experts. En dat hoeft echt geen groot team te zijn. Werken met een team is een investering die je doet in de verdere groei van je bedrijf. Je investeert in zaken die jouw bedrijf nog beter maken.

Belangrijk is om een plan te maken wanneer je deze investering in je bedrijf terugverdiend wil hebben. En op welke manier je dat gaat doen.

Herken jij je in het verhaal? Werk jij high-level en online en ben jij toe aan een virtueel team met de juiste expertise? Ik ga graag met je in gesprek om je hierbij te helpen.

Ik ben heel benieuwd naar je reactie op mijn blog.   Heb je mijn andere blogs al gelezen? Bekijk ze hier.