Werken met een Virtueel Business Manager (VM) is niet voor iedereen. Je moet in de juiste groeifase zitten met je bedrijf om ervoor klaar te zijn om een VM in te huren. Zit je nog niet in die fase, dan heb je behoefte aan iets anders. Aan andere soorten van ondersteuning.

Heb jij een Virtueel Business Manager nodig?

Ieder bedrijf kent 3 fases:

1. Bestaansrecht: de focus ligt op het vinden van klanten
2. Fundering bouwen: de focus ligt op systemen inrichten
3. Bedrijfsgroei: de focus ligt op uitbreiding

Fase 1: Bestaansrecht
Als je net start met je bedrijf is het allerbelangrijkste om klanten te vinden die jouw dienst graag afnemen. Je zit in een fase waarin je nog heel veel onderzoek doet.  Want waar worstelen je potentiële klanten mee en hoe kan jij hen helpen het probleem op te lossen? Je dienst is daarop het antwoord.

Focus op die ene dienst en perfectioneer die totdat je de perfecte dienst hebt ontwikkeld waar je naam mee krijgt in de markt.

Kies daarnaast voor maximaal 3 manieren waarop je je (online) marketing voert. Wederom focus op een paar dingen. Doe die goed en zorg voor continuiteit. Je wilt zichtbaar worden, online gevonden worden, een netwerk of lijst met prospects opbouwen.
Als jouw bedrijf zich in Fase 1 bevindt heb jij nog geen VM nodig maar eerder een VA. Iemand die voor jou implementeert. Of juist een websitebouwer. Maar misschien ook wel een businesscoach.

Fase 2: Fundering bouwen
In fase 2 heb je de basis staan. Je biedt je diensten aan en je hebt klanten en dus omzet. Er is vraag genoeg in de markt waardoor jij je bedrijf verder kunt uitbouwen. Je gaat nu alles rondom je dienst systematiseren. Je gaat alle organisatorisch zaken rondom je dienst structureren, automatiseren en je gaat taken uitbesteden zodat jouw bedrijf kan gaan groeien. Hetzelfde geldt voor je (online) marketing. Ook je marketing ga je systematiseren.

Systematiseren om jezelf voor te bereiden op verdere bedrijfsgroei! Maar misschien wil je nog meer systematiseren. (Kijk eens bij Structuur in je systemen hoe ik je daarbij kan helpen).

Echter is er geen goede balans meer tussen werk en privé waardoor je ook ‘s avonds en in het weekend bezig bent. Je komt tijd te kort. Je laat kansen liggen omdat je aan je limiet zit wat betreft tijd en energie.

Het doel van een VM is het vrijspelen van jou als ondernemer van taken die jij niet hoort te doen. Taken die uitbesteed kunnen worden zodat jij tijd krijgt om te focussen op het leveren van je diensten, krijgen van klanten en het verder ontwikkelen van je diensten.
Een VM kan het managen van jouw team overnemen maar managet ook de operatie en lopende projecten .

Fase 3: Bedrijfsgroei
De fundering staat voor wat je opgebouwd hebt. Het leveren van je diensten en producten en je (online) marketing heb je gesystematiseerd, je hebt teamleden die uitvoerende, terugkerende taken van jou overnemen. Nu ben je klaar voor de fase van bedrijfsgroei.

Werken met een Team

Denk aan:

Het ontwikkelen van nieuwe diensten;
Je gaat je diensten aan grotere groepen aanbieden of vaker per jaar aanbieden;
Je zet een VM in die de hele operationele kant van jouw bedrijf en je team managet;
Je gaat je team uitbreiden met derden (denk aan meer trainers) die onderdelen van jouw diensten gaan leveren zodat je niet alles zelf hoeft te doen;
Je gaat meer onderdelen van je bedrijf systematiseren waardoor je naar een nog hoger level met je bedrijf groeit.

Nog genoeg mogelijkheden om te kunnen groeien met je bedrijf.
En doordat jij een fundering hebt gebouwd in je bedrijf,  systemen hebt neergezet, heb jij ruimte, tijd en energie om die volgende stap te zetten.
Om weer te kunnen doen waarom jij ondernemer bent geworden.
Je passie volgen en creatief zijn.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met mij op.