In een van mijn vorige blogs heb je kunnen lezen met welke ontwikkelingen ik bezig ben geweest. Maar eigenlijk ben ik zowel persoonlijk als met mijn bedrijf continu in ontwikkeling. En dat is ook goed want stilstand is achteruitgang.

We zijn in ons leven en zeker als ondernemer continu bezig met het behalen van resultaten. Maar als we als ondernemer alleen maar gefocust zijn op het zo snel mogelijk behalen van die eerste € 100.000 omzet en we vergeten onszelf te “onderhouden”: dus aandacht voor gezondheid, gezin, partner, relaties, het onderhouden van de basis van je bedrijf, eigen ontwikkeling, dan is de kans groot dat we op een gegeven moment in een burn-out belanden en dat het bedrijf ten dode opgeschreven is, omdat de fundering ontbreekt.

Daarom is aandacht voor een goede balans tussen werk/privé en in/aan je bedrijf werken zo belangrijk.

Daarom is het van belang te focussen op dat wat belangrijk is. En dan hebben we het over effectief persoonlijk management. Met managen bedoelen we de dingen goed doen. Zorgen dat het gebeurt. Je volgt je eigen missie.

Herkenbaar?

Volg jij jouw missie?

En als we het hebben over focussen op wat belangrijk is, dan hebben we het over persoonlijk leiderschap. Wat is jouw missie, wat vind jij belangrijk, wat zijn jouw waarden? Bij leiderschap gaat het ook over de goede dingen doen. En dan hebben we het ook over effectief management.

Voor mij is persoonlijk leiderschap net zo belangrijk als voor jou als ondernemer.
En dit maakt dat ik precies weet wat het belang is van een goede balans tussen werk en privé maar ook werken IN en AAN je bedrijf.

Waar gaat het nu precies om bij effectief persoonlijk management:

  1. Je doet alleen wat belangrijk is en wat past binnen jouw missie, jouw gewenste rollen en jouw waarden.
  2. Je stelt prioriteiten.
  3. Je doet alles zo efficiënt en slim mogelijk (door te automatiseren, systematiseren, slimme tools in te zetten).
  4. Je delegeert.
  5. Je onderhoudt jezelf goed.

Effectieve mensen scheppen kansen voor zichzelf en beperken de moeilijkheden tot een minimum. Je doet alleen wat belangrijk is en wat past binnen jouw missie, jouw waarden etc.

Je bent continu aan het bepalen wat prioriteit heeft. Je moet ´nee´ durven zeggen tegen het één zodat je ´ja´ kunt zeggen tegen de zaken die belangrijk zijn.
Prioriteiten stellen is enorm belangrijk wil jij je leven op een effectieve manier inrichten en op basis van jouw missie en waarden.

Als Virtueel Business Manager is het een belangrijk onderdeel van mijn werk om met mijn klanten te sparren en hen te adviseren over het zo slim en efficiënt mogelijk inrichten van hun bedrijf.
En voor mijn klanten is het van belang dat zij er voor open staan verantwoordelijkheid over te willen dragen aan mij.
Dat zij taken aan mij willen uitbesteden zodat zij tijd en ruimte creëren om met voor hun belangrijke zaken bezig te kunnen zijn.
Je moet het kunnen loslaten, uit handen durven geven.

Als jij als enige in je bedrijf werkzaam bent, dan is het onderhouden van jezelf minstens zo belangrijk. Want als jij uitvalt, wie zorgt er dan voor dat je bedrijf verder draait?
Wil je goed blijven functioneren dan moet je continu aandacht blijven geven aan je gezondheid.

Mocht jij nu de beslissing hebben genomen om je te willen focussen op dat wat belangrijk is, prioriteiten te stellen en vooral ook efficiënt en slim je bedrijf te willen inrichten?
En zoek je een sparringpartner die je daarbij kan helpen?

Wil je onderzoeken wat ik voor jou en je bedrijf kan betekenen?

>>Plan hier een kennismakingsgesprek in<<

 

Spreek ik je binnenkort?