De belangrijkste factor die bepaalt of je succesvol wordt of niet met je business, is het hebben van de juiste mindset. Kort door de bocht gezegd – je moet stoppen met denken als een werknemer en beginnen met denken als een ondernemer.

Als Virtueel Professional, Virtueel Manager ben ik óók ondernemer, heb ik een ondernemers mindset en weet ik wat het runnen van een bedrijf met zich meebrengt.

Uit gesprekken die ik heb gevoerd met ondernemers weet ik dat veel ondernemers het lastig vinden om hun bedrijf goed te laten draaien. Met name omdat ze allerlei taken moeten doen waar ze geen kennis van of affiniteit mee hebben of simpelweg geen tijd aan willen besteden.

Als je kijkt naar je eigen bedrijf dan zijn er 7 onderdelen waar je de focus op moet hebben:

  1. Dagelijks management: je eigen bedrijf op orde hebben
  2. Financiën: inzichtelijk hebben wat je wilt verdienen
  3. (Online)Marketing: nieuwe klanten werven
  4. Communicatie: consistente uitstraling houden
  5. Sales: je diensten/producten aanbod en verkoop
  6. Statistieken: bijhouden wat werkt en je omzet
  7. Diensten leveren: aan de slag met klanten

En bij grote bedrijven zijn voor deze onderdelen vaak afdelingen opgericht en mensen in loondienst aangenomen. Daar werken medewerkers met een expertise op dat specifieke gebied.

Echter als zp-er of klein bedrijf heb je ook te maken met deze onderdelen en taken die nu op jouw bord liggen maar heb je niet al die mensen in dienst met hun expertise en moet je het dus zelf gaan doen.

En daar komt een Virtueel Professional om de hoek kijken. Die taken uit handen neemt waar de ondernemer geen kennis of affiniteit mee heeft of gewoonweg geen tijd aan wil besteden. Echter, elke VA/VP heeft zijn of haar eigen expertise.

Wil je taken uitbesteden dan is het dus van belang de juiste Virtueel Professional met de juiste expertise aan te haken. Lees meer over het uitbesteden van taken in mijn blog Taken uitbesteden? Waar begin je?

Maar voor mij is één ding belangrijk: Alles draait altijd om het succes van het bedrijf van de ondernemer! Want als ik daarbij kan helpen wordt mijn bedrijf ook een succes.
En het werken aan een succesvol bedrijf is voor mij een weg van persoonlijke ontwikkeling en groei! Zie ook mijn blog De 7 voordelen van ondernemen‘.

Heb jij een ondernemers mindset?

Het ondernemerschap is dé ideale manier om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Als ondernemer leer je te experimenteren, de eigen regie te houden en buiten kaders te denken. Hierdoor verken je sneller je eigen grenzen en kun je bepalen wat het beste bij je past. En alleen door actie te ondernemen zet je stappen om je doel te bereiken.

Welke acties gaan jij ondernemen om je doelen te bereiken?