Valkuil van mijzelf maar ik denk ook wel voor menig collega, is dat ik in eerste instantie vooral met anderen bezig ben. Zowel zakelijk als privé. Om te zorgen dat ze krijgen wat ze nodig hebben, dat ze tevreden zijn over mij etc.

Maar zorgen voor mijzelf is eigenlijk de basisvoorwaarde voor geluk en plezier in mijn eigen leven. En het is eigenlijk heel logisch.

Als ik goed voor mijzelf zorg en mijzelf geef wat ik nodig heb, kan ik beter voor anderen zorgen, beter voor mijn bedrijf zorgen en dus beter voor mijn klanten.

En dan bedoel ik goed voedsel, voldoende beweging, vrije tijd, nee zeggen tegen wat ik niet wil. Maar dat niet alleen.
Als ik kijk naar mijn werk dan heb ik het ook over grenzen stellen, afleiding voorkomen en  mijn werktijden/uren bewaken. Maar zeker ook samenwerken met enthousiaste inspirerende mensen en mijzelf blijven ontwikkelen. Of te wel een omgeving creëren om tot bloei te komen. 

Als ik mij goed voel, ben ik gezond en heb ik meer energie en kan ik er nog meer zijn voor anderen.

De stap naar ondernemerschap heb ik bewust gezet.
Ik heb gezorgd voor meer geluk en plezier in mijn leven.
Ik heb er ook bewust voor gekozen om parttime te ondernemen. Als alleenstaande moeder wil ik er zijn voor mijn dochter. Door vanuit huis te gaan werken kan ik er ook echt voor haar zijn. Naar school brengen en weer halen. Aanwezig zijn op school wanneer er iets leuks georganiseerd wordt.

Daarnaast heb ik gezorgd voor een netwerk om mij heen van gelijkgestemden. Van mensen bij wie ik terecht kan om mijn vragen te stellen en advies te krijgen, om van te leren maar ook om successen mee te vieren.

Inmiddels ben ik ruim 4 jaar ondernemer en ik kijk er met een goed gevoel op terug. Op de stappen die ik heb gezet, wat ik heb geleerd maar dat ik vooral ook beter weet (in grote lijnen) hoe ik mij verder wil blijven ontwikkelen. Door het te ervaren weet ik steeds beter wat ik leuk vind en waar ik energie van krijg.

Ik ga beter zorgen voor mijzelf? Jij ook?

Heb je vragen of wil jij je ervaringen delen, laat gerust een reactie achter of neem contact met mij op.