Dit keer even wat anders.
Even een moment van bezinning en stilstaan bij de afgelopen maanden.
Want de maanden zijn voorbij gevlogen.
En wat is er veel gebeurt!
Bij jou ook?

Weet jij nog wanneer je voor jezelf begon? Ik wel.
In februari 2015 startte ik als VA met mijn eerste 2 opdrachtgevers. Dit toen nog in combinatie met een baan in loondienst. Maar al snel volgden in maart nog 2 opdrachtgevers.
In twee maanden tijd 4 opdrachtgevers.

Wow! A dream come true.

Natuurlijk heb ik toen snel mijn (vaste) baan in loondienst opgezegd. Ik moest een keuze maken hoe mijn uren te besteden en het ondernemerschap was toch echt wat ik wou.

Oei…. Die zekerheid van een inkomen zei ik nu vaarwel.

Maar wat een heerlijk gevoel….
Mijn eigen koers varen. Meer vrijheid en eigen baas zijn.
Als ik terugkijk op het afgelopen anderhalf jaar, zijn er mooie kansen op mijn pad gekomen. En ik ben blij dat ik die heb gepakt. Het heeft mij zeker verder gebracht, maar ik merk dat mijn wensen en behoeften ook zijn veranderd, doordat ik mijzelf ook verder heb ontwikkeld.

Ik voel sterk de behoefte om meer te focussen op wie ik ben, waarom ik doe wat ik doe, hoe ik het doe en hoe ik in het leven sta en dus ook in mijn werk.

Ik weet nu dat ik mij niet wil laten leiden door wat er zich in de markt aandient. Ik merk dat het mij onrustig maakt. Dat ik het gevoel heb dat ik overal bij moet zijn, overal aan mee moet doen, alles moet ‘leren’ omdat het  voor mijn klanten van toegevoegde waarde kan zijn.
Maar dat kost veel tijd. En ik merk dat het ook veel energie kost. Ik voel mij vaak geleefd.
Draagt het bij aan wat ìk wil? Is dat mìjn koers?

Ik weet dat ik mij persoonlijk moet blijven ontwikkelen om zo ook zakelijk te kunnen groeien en ontwikkelen. Maar ik moet mijn eigen koers blijven volgen en mijn ‘waarom’. Zo hoop ik meer de regie over mijn eigen agenda te houden.

Ik hoor graag of dit voor jullie herkenbaar is en hoe jullie hier mee omgaan. Ik laat me graag inspireren.

Heb je mijn vorige blogs ook al gelezen?