Als ondernemer ontkom je er eigenlijk niet meer aan.
Online zijn met je bedrijf is vandaag de dag een ‘must’.
Vrijwel ieder bedrijf is online te vinden. Doe jij aan online ondernemen?

Maar waar moet je allemaal aan denken als je online wilt ondernemen? In deze blog licht ik een aantal zaken toe.

 Online ondernemen begint met het opzetten van een website. Daarbij is het belangrijk dat je een goede domeinnaam kiest wat zorgt voor de vindbaarheid van jouw bedrijf.
Ook kan het slim zijn om meerdere domeinnamen te claimen naast de naam van je bedrijf.
Het voordeel hiervan is dat je voorkomt dat iemand anders een soortgelijke naam kan claimen. Ook is het aan te raden de titel van een populaire dienst als domeinnaam vast te leggen. Zo bescherm je de titel en voorkom je dat bezoekers naar de concurrent geleid worden.

 Net zo belangrijk is het cms (content management system) waarin jouw website wordt gemaakt. WordPress is een veel gebruikt en bekend cms, maar ook Joomla is een bekend systeem. De meeste Virtueel Professionals werken met WordPress en weten zich daar prima mee te redden. Mijn website is ook een WordPress site.

 Het inschakelen van een goede webbouwer is van belang wil jij een website hebben die helemaal naar jouw wensen is gemaakt. Als de website eenmaal is gebouwd, kan een VA je prima helpen met het vullen van de verschillende pagina’s en het plaatsen van bijvoorbeeld je gratis weggever.
Zelf heb ik ervoor gekozen om het zonder webbouwer te doen. Wil je op de kosten besparen dan kan een handige VA het ook voor je doen.

 Zorg voor een goede vindbaarheid van jouw website. Dat kun je doen door SEO (search engine optimization) toe te passen. Kort gezegd moet je ervoor zorgen dat de juiste zoektermen op jouw website staan zodat de website eerder wordt gevonden in Google.
Dit kan je doen door zoekwoorden toe te passen bij de standaard website teksten en in je blog.
Een VA kan je daarbij helpen door bijvoorbeeld de plugin WordPress SEO (Yoast) op je website te plaatsen en deze te vullen met de zoekwoorden. Je kan op deze manier checken of je de zoekwoorden effectief toepast.

Er is natuurlijk veel meer te vertellen over online ondernemen. In mijn volgende blog zal ik daarom wat meer vertellen over de inrichting van je website. Want wat zet je allemaal op je website? En hoe blijft het overzichtelijk?

Heb je vragen of wil jij je ervaringen delen, laat gerust een reactie achter of neem contact met mij op.